2018

Verslag van de Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Wij zijn

Het bestuur van Stichting Huurdersbelang Stadswonen (SHS) bestaat uit maximaal 8 leden, en vormt zoveel mogelijk een representatieve afspiegeling van de ruim 6.300 huurders van Stadswonen Rotterdam. In 2018 heeft een nieuw bestuur van wisselende grootte en samenstelling hard gewerkt om de belangen van al deze huurders te behartigen. Het bestuur van SHS wordt onder alle huurders geworven en via een getrapte structuur verkozen, waarbij bewonerscommissies een centrale rol spelen.   

Wij streven

Als huurdersorganisatie in het kader van de Wet op het Overleg Huurders Verhuurder behartigt SHS de belangen van alle huurders binnen Stadswonen Rotterdam. SHS legt haar oor te luister bij huurders en hun vertegenwoordigers om een goed beeld te krijgen van relevante thema‚Äôs die onder de doelgroep leven. Veel van deze signalen komen bij SHS binnen vanuit de bewonerscommissies. Daarnaast enquêteert SHS zelfstandig onder alle huurders wanneer zij dit nodig acht. Zij doet dit alles om op strategisch niveau een waardevolle gesprekspartner te zijn.

Wij willen weten

Uiteraard kan SHS geen kritische gesprekspartner blijven als zij ontwikkelingen op het gebied van volkshuisvesting niet op de voet volgt. Daarom treedt zij met regelmaat in contact met externe partijen, neemt deel aan cursussen om haar kennis op peil te houden en bezoekt informatieavonden over verschillende onderwerpen die spelen met betrekking tot de zelfstandige en onzelfstandige huisvesting.  

Wij bewegen

Een greep uit het gevarieerde dossieroverzicht 2018:

  • Inventaris

  • TV en Internet

  • Onderhoud, specifiek installatie

  • Afvalscheiding

  • Teruggave energiebelasting

Voor meer informatie over SHS en haar beleid, zie: www.huurdersbelang.nl.